Аз бях тук
Нели Белева

Неизживяно, казваш ти, било с мен. Хайде да го изживеем за една нощ. С едно чукане дали ще си го изживеем?

В неговото легло съм. И преди съм била тук. Преди теб. Но защо пак се връщам? Аз съм грабителка. Той ме потърси.
Това не е оправдание.
Аз съм в твоето легло. С твоя мъж и правя нещата, които ти обикновено му правиш. Аз бях тук все едно съм издълбала някъде на рамката, както правят затворниците в килиите си и влюбените тинейджъри по дърветата.

Ти му се обаждаш сега – аз се правя, че ме няма и пазя тишина. Дали ще ме изпъдиш от леглото си с едно телефонно обаждане, като напомниш за себе си? Ще предизвикаш ли вина? Само защото чуваш, че е тихо около него, значи ли това, че ме няма?

И все пак странна е нашата първа среща.Чувам ехото от гласа ти в телефонната слушалка. Ти чуваш ли моето стаено дишане, докато лежа и го чакам гола в твоето (моето бивше) легло?
Триъгълник ли чертаем или тройка правим в момента?

Жал ми е за теб. Мисля си: „Ами, ако той е играл същите игрички и зад моя гръб?” Всякакви проблеми имахме с него, но не и изневери. Не, той не може да ми е изневерявал. По-добре да не си развалям красивата илюзия.

Сега опетнявам собственото си легло, макар и бивше. Всъщност възможно ли е да има бивши легла, щом си оставяме вратички и не изживяваме емоциите си докрай?

Дръж се! Това вече е брутално!!! Седнал на ръба на леглото, той гали голото ми дупе и продължава да говори с теб по телефона. Тройка ли правим, триъгълник ли чертаем?

Ти се притесняваш дали той е ял добре днес. Да, след малко ще вечеря старо любимо ястие. И нека е забранено, и нека нагарча.Чу ли въздишката ми, тъкмо когато той за пореден път ти казва, че те целува и му липсваш? Ти ли му липсваш повече? Аз съм старо ядене, което се е присетил пак да си поръча. Ти си (вече) редовната му вечеря.Правиш се, че не ме чуваш, а аз се преструвам, че не те виждам във всяка вещ и мебел около мен.
Той не спира да ми гали дупето и да ти повтаря: „И аз те целувам”.

Утре ще ме отмие от себе си, ще пусне пералня със снощните чаршафи и ще провери дали не съм забравила, случайно или не, някоя обеца. И няма да види, издълбаното в дървената рамка на леглото „аз бях тук”. А на закуска ще те гледа така сякаш теб е чукал цяла нощ.