iКурва
Августин Господинов

На Таня

От 16-годишен ходя на курви. На български си има дума за това. Курвар. Хроничен и неизлечим. Обичам курвите. Не проститутките, не компаньонките, не ескорт момичетата, а курвите. Не спрях да ходя на курви и когато си хванах сериозно гадже. Продължих и след като се ожених. Първото нещо, което направих, когато се разведох, беше да отида на курва. Обичам курвите, защото за разлика от порядъчните жени не правят курвенски номера. И все пак никога не вярвай на курва. Или на порядъчна жена.
Седиш пред мен с кръстосаните си крака, изправения си гръбнак и опустошаваш тънката си цигара. Ефирен грим, ефирен дим. В очите ти чета напиращите въпроси. Не си очаквала така да започне първата ти среща с мен. Смущението отстъпва на интереса, от онзи, женския. Жените обичат да слушат истории за курви, да четат романи, написани от курви, да държат някого под ръка, когато вървят по улиците с курвите. Давай, питай. Как, защо, колко, кога... изчервяваш се, но запазваш самообладание. Изненадваш себе си с дръзкия си език. Имаш хубаво лице, казвам, от теб би станала скъпа курва. Сопваш се. Хах, разбирам, ти не си такава.
Не ми се сърди, аз съм един болен човек. Пристрастен. Нямам семейство, самоуважение, морал. Аз съм безподобен, неприличен, алчен и ти ме желаеш. Прекалено директен съм? Ето затова обичам курвите. Нямам време за губене, не харесвам игричките, вероятността за провал ме демотивира. Обичам феърплея от самото начало. No money, no honey. Курвата е котка, по-котешка от всяка друга котка. С теб е не заради теб, нито заради себе си, а заради котешката храна, която държиш в ръката си. Да, тя ще мърка, докато гранулите не свършат. А после ще си отиде. На курвата плащаш не за да дойде, а за да си тръгне. Без ножове в гърба, без напразни очаквания, без разбити надежди. Нещата такива, каквито са. Курвенско тяло, пристегнато в курвенски дрехи на една банкнота разстояние.
Когато жена ми ме напусна, започнах да работя много, за да изкарвам пари. Пари, пари, пари. Много пари изкарвам. Не ходя на фитнес, не пиша стихове, нито свиря на китара; няма да ти отворя вратата, нито ще ти държа палтото; няма да съм там, когато имаш нужда от мен. Но ти ще си там, когато аз те пожелая. Ти или някоя като теб. За мен е без значение. Не ме интересува душата ти, харасвам циците ти. Разликата между мен и теб е, че ти си купуваш лъскави списания, а аз си купувам жените от лъскавите списания. Вече дори не ми се налага да им плащам. Прекалено богат съм и не си позволяват да ми поискат пари, за да не се изтъргуват прекалено евтино. Чукат се с мен заради патицата с боровинки в Сохо. Не, всъщност дори не заради нея. Те не са гладни, защото анорексичните им плоски кореми са прекалено свити. Чукат се с мен заради атмосферата. Курви.
Живея в омагьосан кръг, в който всички ние продаваме задниците си. С годините аз самият се превърнах в курва. Всеки ден се спъвам в несподелени ерекции и повехнали желания. Защо ти разказвам това? Защото аз съм човек, но искам да бъда животно, да се отдавам на инстинктите си, а не да спазвам етикета. Плащам сметката, ставаме, ти обличаш якето си сама, вената на слепоочието ти трепери. Изтрий номера ми, за да не се изкушаваш. Аз също няма да те потърся, просто не съм такъв.